Ännu ingen åtgärdsplan

…en månad efter besiktning

…fyra veckor efter att protokollet skickades till berörda parter

…och huset står där det står

Pratade med en gammal kollega och f.d. snickare och han nästan ”dog” när han hörde vad det var som behövde åtgärdas. Dyrt och tidskrävande var hans kommentar. Han avundades inte snickarna, men samtidigt kunde han inte förstå att man inte hade stoppat bygget och gjort om så fort man upptäckte felen.

Helt ärligt så orkar vi varken tänka på hur mycket tid och hur mycket pengar det kostar att åtgärda felen. Vi vill bara ha det hus vi beställt!

Vi är så ledsna för att man byggt så fel…

Vi är så ledsna för att vi ens behövt bråka för att få huset besiktigat och därmed felen dokumenterade/erkända…

Vi är så ledsna för att vi inte får uppleva ett lustfyllt bygge där man ser ett fint hus växa fram…

…istället har vi ägnat de sista 4 månaderna åt oro, oro och mera oro för vårt hus och vårt bygge.

Frågan är hur länge vi skall behöva fortsätta oroa oss?

Nya huset

6 Comments

 1. Oj vad jag lider med er. Kan inte fatta hur man kan ha sådan otur två gånger. Först mista ert sommarhus genom en brand och sedan detta.

  Hoppas verkligen att det snart ordnar sig. Kanske skulle ni kontakta Tv4. Vet inte om de tänker fortsätta med serien ”Fuskbyggarna” eller vad det nu hette. Ni borde i vilket fall som helst inte ha svårt att kvala in som deltagare.

  Önskar er allt väl och håller tummarna.

  Kram/Monica

  • Hej Monica!
   Du är inte den enda som rekommenderat oss att kontakta ”Fuskbyggarna” eller tidningar, och vem vet, det kanske blir så i slutändan. Vi blev faktiskt kontaktade i höstas ang. om vi ville vara med i ”Husdrömmar”. Av olika anledningar blev det inte så, och det är nog tur…för det hade ju kunnat bli ett spännande program 😉
   I nuläget är vi inte intresserade av att dra in media utan vi vill endast komma till en lösning och få ett bra hus. Men som du säger, vägen dit verkar vara oändligt krokig! Tack för dina tummar :)

 2. Tack för er omtanke! Ja, det är jobbigt att bygga hus. Att dessutom få ett felbygge på halsen är überjävligt skitjobbigt!

  Vi ville aldrig bygga hus och vi kommer aldrig, aldrig, aldrig bygga hus igen om vi inte gör det helt själv eller endast med hjälp av hantverkare som vi känner sedan tidigare.

  Vi har nu fått ett första utkast till något som kan komma att bli en riktig åtgärdsplan, men än är det en bit kvar innan bygget kommer starta igen. Lite lustigt att liksom stå kvar och stampa på stomresningsdag ett med tanke på att vi om allt hade flutit på nu hade varit inne i slutspurten av bygget. Tänk var mycket roligare det hade varit!!!!!

 3. Vi har som du vet haft en väldigt bra husresa, men även det tar på krafterna. Kan bara gissa hur jobbigt det måste vara för er, jag lider med er :-(

 4. Fy sjutton för hela soppan! Jag tänker på er när det dröjer med uppdateringar vad som händer och hur ni mår i all det här. Jag hoppas verkligen de tar tag i detta så att ni får fokusera på det roliga med att bygga hus!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *