Tack…

…för de kommentarer och stöd vi får.

GFormingAHeartNi vet alla vilka ni är som stöttar oss i denna husresa och vi är så tacksamma att vi har ett sådant stöd både i familj, vänner, arbetskamrater, grannar och bloggläsare. Utan er hade vi inte orkat! Istället för att svara på alla kommentarer individuellt så får ni ett kollektivt svar här.

Det här gör en ju helt skakis! Absolut! Det är verkligen, verkligen ens värsta mardröm att råka ut för detta. Och vi vet inte ens hur vi skall lyckas baxa detta i hamn. Envishet tror jag är den bästa metoden.

Vi har som du vet haft en väldigt bra husresa, men även det tar på krafterna. Kan bara gissa hur jobbigt det måste vara för er, jag lider med er :(  Ja, det är verkligen otroligt jobbigt. Vi hade så behövt en positiv husresa då det bagage vi redan bär på iom branden är så tungt. Men, nu blev det istället ett ändå tyngre husbygge. Önskar enbart att vi kunde få ett slut på kampen och få en entreprenör och underentreprenör som verkligen visar att de vill rätta sina fel och bygga ett toppenhus.

Hur orkar ni? Utan familj, vänner, arbetskamrater, grannar och varandra hade vi aldrig orkat. Det hjälper att prata av sig!!!!!! Detta är otroligt tufft men maken och jag är envisa som synden så vi kommer inte ge upp förrän vi har det hus vi beställt! (Min svärfar brukar faktiskt återkommande ställa sig frågan om det är jag eller hans son som är envisast i världen. Efter 21 år har han ännu inte kommit på svaret 😉 )

Vi vågar inte räkna på hur många timmar, sömnlösa nätter och negativ stress detta bygge resulterat i…men det är massor! Jag låter Carolina Gynnings tavlor visa hur detta hittills påverkat mig.

Innan husbygget - en ganska färgstark person

Innan husbygget – en ganska färgstark person

I november - fortfarande färgstark men mycket ledsen

I november – fortfarande färgstark men mycket ledsen

December och januari - helt utan vare sig färg eller glädje

December och januari – helt utan vare sig färg eller glädje

Mars - arg, besviken men aningen mer färgstark än under vintern.

Mars – arg, besviken men aningen mer färgstark än under vintern.

Jag som inte ens gillar Carolina Gynning och så kan hon måla alla mina känsloskiftningar bara sådär. Helt enkelt livet som det ter sig när ett bygge går åt h-vete. Nu hoppas vi få mer färg och mindre tårar!

De har lyckats pricka alla de största farhågorna man har inför att bygga hus. Japp. Det känns nästan som om vi har en checklista med punkter för vad som kan gå fel i ett bygge…och sedan är det bara att bocka av.

Det är ju skrämmande att de ska komma och begära pengar för tomtens läge. Vi har insett att man aldrig upphör att förvånas. Dock hoppas vi att vi har en lösning på G i denna fråga.

Kanske skulle ni kontakta Tv4. Vet inte om de tänker fortsätta med serien ”Fuskbyggarna” eller vad det nu hette. Ni borde i vilket fall som helst inte ha svårt att kvala in som deltagare. Det är flera som rekommenderat oss att kontakta ”Fuskbyggarna” eller tidningar, och vem vet, det kanske blir så i slutändan. Vi blev faktiskt kontaktade i höstas ang. om vi ville vara med i tv-programmet  ”Husdrömmar”. Av olika anledningar blev det inte så, och det är nog tur…för det hade ju kunnat bli ett spännande program ?
I nuläget är vi inte intresserade av att dra in media utan vi vill endast komma till en lösning och få ett bra hus. 

Känner med er och hoppas att husentreprenören river allt och börjar om från början, och att ni får skadestånd! Det hoppas vi med, men är det något vi återkommande får höra så är det att vi aldrig kommer få ett nytt hus och att vi aldrig kan förvänta oss att det blir 100% bra eller att vi kommer bli helt nöjda. Att vi skulle få skadestånd har inte ens nämnts. Vi får betydligt oftare höra av vår entreprenör att vi är orsaken till felen och förseningarna samt att de borde kräva skadestånd från oss för att vi skapar dålig publicitet genom denna bloggens existens. Men vem vet, det kanske, kanske närmar sig en vändning i detta!

Skönt att i allafall Rörvikshus är med på er sida! Ja, det är fantastiskt! Vi hoppas det fortsätter så och att vi i slutändan kommer ha ett hus som är superbra!

Det var allt för denna gången. Vi hoppas verkligen att detta löser sig snabbt och bra. Och i går hade jag faktiskt ett bra samtal med Allrum Homes vd, så förhoppningsvis har vi en vettig åtgärdsplan nästa vecka och ett återupptaget bygge om två veckor!

Nya huset

2 Comments

  1. Helt rätt tänkt av er! Håll modet uppe och däremellan har ni rätt att vara arga och förbannade. Men låt inte oseriösa hantverkare ta för mycket av ert liv (även om det ä lättare sagt än gjort)

    • Tyvärr har detta redan tagit en mycket stor del av vårt liv. Men vi hoppas att vi nått den absoluta lågpunkten nu både vad gäller hälsa och hus och att vi är på väg uppåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *