Fritidshus för utsikt

När vi köper en tomt innebär det att det finns någon anledning till att vi väljer just den tomten. På något vis tilltalar den oss lite extra. Mäklare brukar tala om att läget är den största värdefaktorn vid försäljningen av ett hus. När jag surfar runt på husbloggar är det också tydligt att ägarna gärna framhäver det positiva med läget, och alldra helst om det är sjöutsikt. Husen planeras både lägesmässigt och layoutmässigt också gärna efter utsikten.

Vi har ingen vidsträckt utsikt, inget fantastiskt högt berg att titta på eller liknande. Ändå valde vi att arkitektrita vårt hus och anpassa det för utsikten. Vi valde att ha färre och mindre fönster mot grannar och mot vägen och stora fönster mot de vyer som vi tycker gör vår tomt och vårt läge extra fint.

Villa Bergstoppen 22/11-15

Villa Bergstoppen 22/11-15

Vad var det då vi ville se? Dels har vi ju en stor fjärd bara 200 meter från huset, och havet glimtar mellan träden på många ställen. Men framförallt ville vi få in vår största glimt från vardagsrummet och även lite från matplatsen:

Vår lilla sjöglimt

Vår lilla sjöglimt

Men även naturen på är något vi uppskattar väldigt mycket, alldeles särskilt i augusti och september när ljungen blommar:

Vårt "vårdträd" som numera är brandskadat, och all ljung som färgar tomten lila i augusti och september

Vårt ”vårdträd” som numera är brandskadat, och all ljung som färgar tomten lila i augusti och september

DSCF5708DSCF5705

 

För att fånga allt detta vackra har vi lagt vardagsrum, matplats och kök i fil med stora glaspartier:

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *