Vilken syn önskar min herre?

Min make har gnällt på att haft jobbigt att se i snart en vecka. Men han är ju inte riktigt den som sätter ord på saker så jag har nog bara lyssnat på ett halvt öra. Men så i söndags började han beskriva något som var väldigt bekant. Och efter någon minut sa jag

– Men är det inte hornhinneavlossning?

– Tror jag inte, sa maken

– Jo, det svider, du ser blixtar och en del av synfältet har blivit mörkt. Absolut något du skall kolla upp.

– Ja, men nu är det ju söndag, och sedan är det ju helgdag, och sedan skall vi ju ha byggplatsmöte…så jag ringer på onsdag.

Sagt och gjort ringde maken 1177 i morse…och bums fick han en akuttid på ögonmottagningen på Akademiska sjukhuset. Och där fick han träffa tre olika läkare…och nu är han inskriven och skall operera sitt öga i morgon förmiddag. Och allt detta är ju precis som det skall vara, det är bråttom att svetsa fast de bitar som släppt med laser för att de inte skall dra med sig en större yta och därmed resultera i en större blind yta. Min mamma har gjort denna operation två gånger och min syster en, det var därför jag kände igen symptomen. Annars vete fåglarna om min tappre make hade sökt hjälp…jag lovar att han helt enkelt hade härdat ut. Han är sådan :)

Men i alla fall, tekniken går framåt och maken fick den klart förvånade frågan, att om han när de ändå tar bort linsen för att kunna operera skulle fixa hans närsynthet på det ögat också. Dvs om han ville ha en ny lins med samma synfel som nu eller en ny lins utan synfel.

Maken som blev alldeles ställd av frågan med samlade sig snabbt och svarade att han föredrog sitt gamla synfel då han gillar att se lika på båda ögonen. Dessutom kunde de bara avhjälpa närsyntheten och inte astigmatismen, så han hade ändå behövt ha glasögon. Men håll med om att det är häftigt…att när de ändå måste byta lins så kan man liksom få ett synfel avhjälpt på köpet! Sjukvård är häftigt!!!!!

Nåja, nu är han hemma på permission och vilar inför operationen och efter operationen lär han vara konvalescent ett tag. Han får i alla fall inte ta i. Så där stöp våra planer om avloppsgrävning i helgen, ja och gissa vem som får köra bil ett tag framöver…men huvudsaken är att makens öga blir bra!

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *