Sommarlovets första dygn

Eftersom maken är nyopererad och behöver hjälp såhär i början slängde vi om schemat när vi fick reda på att han skulle ligga inne på sjukhuset över natten. Så det jag skulle lämna på ön på fredagen åkte jag ut och lämnade på torsdagen istället. Med mig hade jag bästaste, bästaste sällskapet E. Älskar att få kvalitetstid med ett barn i taget med jämna mellanrum. Bilturen ägnade vi åt det vi gillar mest, prata och lyssna på vår favoritljudbok.

Väl framme på ön hade man grävt av vägen upp till vårt område, så vi parkerade på vägen nedanför och sedan lät jag fötterna styra mig upp till tomten. Fram till 10-årsåldern hade jag min alldra bästa vän boende nedanför oss och på den tiden fanns en väl upptrampad stig mellan våra hus eftersom den sprangs dagligen upp och ner, upp och ner varje sommar. Och när jag bestämde mig för att inte leta efter stigen (som nu är nästan 100% igenväxt) så hittade faktiskt fötterna dit. En smal, smal glipa i blåbärsriset visade vart stigen en gång gick. Och trots att kassarna var tunga och stigningen är brant så gick det förvånansvärt lätt att traska genom vitmossan, blåbärsriset och ljungen.

Väl uppe på tomten möttes vi av två trevliga saker:

1) Vi har äntligen fått fönster på vinden!!!!! Nu blev det ju nästan ett riktigt hus :)

Fönster på vinden, insatta 8/6-16

Fönster på vinden, insatta 8/6-16, en av våra fantastiska husräddare hamnade visst också på bild.

2) Man har börjat lägga bärläkt på taket…för nu när elektriker och VVS:are skall jobba inomhus så kommer snickarna jobba utomhus…och först ut verkar taket vara, sedan blir det fasad och sist men inte minst k-board (ja, för det jag skrev om i förra inlägget var ju ett missförstånd…klart vi inte skall ha ett sjukt hus! :) ). Och vet ni, jag är så stolt över vårt fina tak! Får man pussa på snickarna i pur glädje…nä, det är nog inte okej utan jag hoppas de förstår hur glada vi är för deras insats tilltrots att vi struntar i pussarna.

Nya taket på nya huset med strö- och bärläkt, 9/6-16

Nya taket på nya huset med strö- och bärläkt, 9/6-16

Natten spenderade jag och E i lillstugan…och eftersom vi saknar dusch så gjorde vi som man gjorde förr i tiden (och som vi gjorde hela förra sommaren)…gick till bastun, bastubadade och tvättade oss i havet. De är sommarlovskänsla kan jag lova!

Kvällsbastu, 9/6-16

Kvällsbastu, 9/6-16

Efter bastubadet gick E runt på klipporna en stund, och jag satt ner och bara njöt av utsikten och av att få se henne lycklig.

9/6-16

9/6-16

Där och då bestämde vi oss för att midsommarveckan skall hon och jag försöka bo ute på ön, medan de andra är hemma och jobbar och tränar. Vi får se om vi lyckas med planen…men bara tanken på det är underbar!

Vi passade dessutom på att spela spel, något vi i vår familj gärna avstår från att göra då kära sonen likt Sarah Sjöström är en enormt dålig förlorare.

Nu skall jag ta hand om min konvalisente (och numer sjukskrivna) make som skall ha huvet nedåt och som inte får lyfta något som väger mer än 5 kg i 3 veckor och om 8-10 veckor beräknas han ha fått tillbaka synen helt.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *