Det blir till att provmåla

Varför, varför valde vi den där lite för ljusa färgen på fönstren? Jo, det är egentligen ett plättlätt svar – eftersom vi tycker den är snyggare än den mörkare blå. Svårare än så var det helt enkelt inte. Men nu blev det ju istället svårt med färgen på knutar och vindskivor…för vi vill ju ha samma färg som fönstren. Men Beckers har ju inte den färgen på sin fasadlasyr…och inte ens den närmsta känns helt ok:

Fönster med sprutlackerad aluminium för minimalt underhåll. Färg 5030-R90B

Fönster med sprutlackerad aluminium för minimalt underhåll. Färg 5030-R90B

Beckers fasadlasyr i de två blå kulörer som finns, IS och Grape och Grape är mest lik den färg vi redan nu har på våra ekonomibyggnader.

Beckers fasadlasyr i de två blå kulörer som finns, IS och Grape och Grape är mest lik den färg vi redan nu har på våra ekonomibyggnader.

Tyvärr kan Beckers inte bryta färg på sina fasadlasyrer…så vill vi måla med beckers så måste vi komma fram till vilken av ovanstående färger som är bäst. Vi har köpt en provburk med färgen Is, så vi får provmåla med den.

Men vet ni, Cuprinol kan bryta sina fasadlasyrer så vi har låtit bryta en provburk i samma färgkod som fönstren…så får vi provmåla med den också. Vet ju inte alls resultatet…för fasadlasyr är ju semitransparent och då blir ju färgen lite olika beroende på om trät t.ex. är ohyvlat eller hyvlat. Så provmålning är nog absolut en nödvändighet!

Återkommer med rapport!

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *