Vad gjorde vi i midsommar då?

Förra året var vi övertygade om att vi skulle ha ett hus att bo i denna midsommar, t.o.m. i mars och april i år var vi lovade ett hus till midsommar, men nej…det har uppdagats för många fel för att de löftena skulle infrias. Men midsommar blir det ju oavsett och inte skall vi p.g.a. en klantig snickare sitta hemma i lägenheten och deppa utan ut till ön bar det, och midsommar blev det, och tur med vädret hade vi. Så sol och bad och många skratt blev det. Totalt var vi 7 barn och 10 vuxna som mest.

Lite på skämt dansade vi ut det gamla avloppssystemet

Lite på skämt dansade vi ut det gamla avloppssysteme

Boendet löste sig också. Våra snickare behövde bo kvar på ön, så de fick ta vår lillstuga samtidigt som vi mutade in oss i en annan lillstuga. Men så skedde där en swap och helt plötsligt fick vi låna en 40-kvadratare över helgen…och den känslan av lyx var obeskrivlig och kan närmast beskrivas av lycka och lättnad (insåg bland annat att jag duschade för första gången på ön sedan branden, tidigare har all hygienskötsel skett i havet).

På väg hem från det gemensamma midsommarfirandet på ön

På väg hem från det gemensamma midsommarfirandet på ön

På söndagen sjösatte vi båten i ösregn  trots regnkläder och en ovanligt smidig sjösättning så var vi dyngsura ända in på bara kroppen. Dock en fördel med spöregn när man slarvat med både höstrustningen och vårrustningen på båten så sitter i alla fall skiten löst när det regnar! Så på vägen från sjösättningsrampen till hemmahamn skurade maken och bästa kompisens man akterdäck och sittbrunnen  nu återstår bara fördäck. Roligast var att vi och våra sjösättare som vanligt diskuterade priset för sjösättningen, jag tyckte han skulle ha regntillägg och han tyckte vi skulle ha regnrabatt. I slutändan nådde vi en förlikning som innebar samma summa som de sista 10 åren. Vad skulle vi göra utan K-E som ställer upp i vått och torrt för att sjösätta vår båt, i år för 40 året!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *