Husmorssemester och höga höjder

Veckan efter midsommar hade jag och min bästa vän husmorssemester. Undra när vi började med denna traditionen egentligen? Är säkert 10 år sedan nu, men det hela går ut på att vi istället för att åka hem efter midsommarfirandet vinkar av våra gäster och äkta män och stannar kvar på ön i en vecka och bara njuter av att prata, fika, bada, och se våra barn leka och busa dagarna i ända. Det är väll inte exakt vad begreppet husmorssemester står för (för då skall husmor ha en semester helt befriad från hushållsysslor och barn) men i vårt fall är en vecka på ön minst lika bra som någon annan husmorssemester alldeles särskilt eftersom vi har barnen här och barnen älskar att vara här och har så fantastiskt roligt tillsammans.

Båttur med bästa kompisen och våra 5 barn, juni 2011

Husmorssemester, juni 2011

Men vi husmorssemestrar inte hela tiden, utan vi båda jobbar ofta lite hemifrån och sedan blir det lite pyssel med våra hus. I år blev det lite målning…och vet ni vad högt vårt nya hus är!? Vet att ena grannen kallar huset för ”öns enda höghus”, och jag är efter att ha målat vindskivorna på ena sidan benägen att hålla med!

Att måla de vindskivorna var ingen barnlek!

Att måla de vindskivorna var ingen barnlek!

Jag är inte nämnvärt höjdrädd men att måla högst upp var ett konststycke :) Finns ju fina grejer för detta att köpa i affären…men ute på ön så tar man vad som finns till hands. Båtshake, tejp och pensel och vips fick jag en penselförlängare.

Bjuder på en målartatuering :)

Bjuder på en målartatuering :)

Men nu ser det ut som att vi kommer få hjälp med målningen av Allrum Home och Rörvikshus som plåster på såren för allt vi gått igenom vad gäller detta bygge…och jag tackar och bockar för detta! Istället för timme ut och timme in med målning kommer jag nu kunna mysa med mina barn…TACK!!!!!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *