Har du kollat din simkunnighet i år?

9 av 10 som drunknar är män och många av dessa har överskattat sin simförmåga. Det är ett faktum att man simmar sämre ju äldre man blir och det är dumt att tro att man kan leva upp till gamla meriter. Därför gör Svenska Livräddningssällskapet och Svenska Simförbundet varje år ett nytt simborgarmärke i en ny färg – för att helt enkelt locka dig att simma upp dina 200 meter – varje år! Därför ställer jag dig fråga om du simmat 200 meter i år? Och om du har chansen simma gärna upp i havet…för det är liksom där risken är störst att man trillar i!

Att vara simkunnig är att kunna simma 200 meter, gärna i öppet vatten.

Att vara simkunnig är att kunna simma 200 meter, gärna i öppet vatten.

Själv simmade jag mina första 200 meter i öppet vatten i år strax före midsommar…och ett simborgarmärke kommer jag självklart simma upp för precis som min man, mina tre barn, vänner och bekanta. På ön är det i snitt 180 personer per år som tar sitt simborgarmärke – gör det du också!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *