Civilkurage och skinn på näsan

Fick härom veckan en komplimang som jag därefter gått och sugit på. För det är rätt häftigt när någon säger att man har civilkurage. Det är ändå häftigare när personen i fråga också drabbats av ett fuskbygge och vet hur lätt man blir nedtystad. Personen i fråga önskade att hen varit lika stark och vågat berätta för omvärlden vad som drabbat hen under hens byggtid. Fattar ni vilken häftig komplimang! Det är en komplimang som jag skall suga på i många, många år.

Ungefär som jag sugit på den komplimang jag fick av styrelseordförande i det företag jag jobbade i som 25-åring. Av osagd anledning flög jag från Italien med honom och hans fru och det var första gången jag träffade honom. När jag presenterade mig lade jag lite ödmjukt till med; ”…men du vet säkert inte så mycket om mig.”

Till svar fick jag följande; ”Nej, jag vet inte så mycket om dina arbetsuppgifter men jag vet att du har skinn på näsan. Jag vet också att du står upp för andra även om risken finns att du själv far illa…”

De orden där på flygplatsen har stärkt mig så många gånger. Det har varit en ledstjärna för mig i yrkeslivet och privat. Ja, jag är obekväm, jag säger sanningen och jag räds inte för sanningen. Jag hatas av dem som velat dölja sanningen och dem som haft för avsikt att köra över någon/några. Men jag står gärna upp för de svaga och drivs av övertygelsen om att sanningen alltid segrar till sist även om jag far illa i min jakt på rättvisan.

Den vetskapen har dessutom stärkt mig i detta husprojekt. För det är självklart för mig och min familj som jag drivit och kommer fortsätta driva denna kampen,  men det är också för andra husbyggares skull jag drivit kampen och berättat vår historia.

Ingen skall behöva drabbas av fuskbyggare  och ingen skall behöva stå ut med ett dåligt hus p.g.a. slarv och inkompetens. Ingen skall behöva tystas eller rädas om de drabbas. Ingen skall skämmas eller känna sig lurad. Ingen, absolut ingen skall behöva drabbas av det vi drabbades av i november-december förra året!

Det är bara om vi byggherrar låter oss tystas som denna typ av verksamhet kan fortgå, så ju färre som låter sig tystas ju färre fuskbyggare kan fortdriva sin verksamhet. Så upp till kamp byggherrar! Våga berätta er historia!!!!!!

 

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *