Tankar på staket

Vi har ju haft hund i snart 20 år (helt galet vad åren går!!!), lite krasst kan man säga att vi är inne på tredje hunden. De har all tre haft olika personligheter och varit sådär lagom lydiga. Men en sak har de haft gemensamt och det är att när man tittar på dem skulle de aldrig få för sig att rymma, men när man tittar bort så är de plötsligt försvunna. Första åren som hundägare använde vi oss av löplina…och det trasslade och knölade och till sist tänkte man ”jag har koll på hunden” och så rymde hunden. Sisådär poppis hos grannarna kan jag lova. Så en dag när jag var ensam i stugan och äldsta dottern, som då var cirka 1 år, sov middag gjorde jag ett provisoriskt staket. Exakt 2 timmar tog det att rulla ut staketet och provisoriskt fästa det med mälor i lämpliga träd och täta med hönsnät längst ner. Fult som stryk men oj så praktiskt. Men det var ju bara tillfälligt!

Men som de flesta känner till så har tillfälliga lösningar en tendens att bli permanenta så detta tvåtimmarsstaket blev kvar till branden, dvs i cirka 12 år.

I samband med branden trampades delar ner, andra brann upp och den tredje delen revs lös. Så förra sommaren lina väl som denna har vi återgått till löplina för hunden (efter perioder fyllda av rymningar). Ber härmed officiellt om ursäkt till alla grannar som någonsin haft vår hund på sin tomt!

Hursomhelst när huset och altaner är på plats är tanken att återigen göra staket. Och kanske inte provisoriskt denna gången! Nu vet vi ju att staketet kommer finnas i år och dar, så det bör ju inte enbart vara funktionellt denna gången 😉

Men det knepiga är just att konventionella lösningar inte fungerar på en kuperad bergig tomt med cirka 1-2 dm jordmån. Hur får man staketet att täppa till i nederkant för en liten rymningsbenägen hund när marken är allt annat än jämn? Och hur fäster man liksom staketpinnar utan att gjuta plintar eller borra i berg???

På första frågan svarar jag att vi nog liksom förra staketet måste täta med hönsnät längst ner. På fråga två funderar vi fortfarande…men jag måste erkänna att jag är lite sugen på att använda de där stenhögarna:

DSCF5012

DSCF5013

och fylla s.k. gabioner som grindstolpar och staketpinnar på några ställen. Vad tror ni om det?

Källa: http://stencompagniet.se

Källa: http://stencompagniet.se

Och så får ni se till att hålla tummarna för att vovven får många valpar denna gången, för jag har liksom lovat mig själv att de pengar vi får som ersättning för att han blir pappa skall gå till detta staket…så många valpar = fint staket, få valpar = lågbudgetsstaket. Men med vår vanliga otur så vågar jag inte tro att det blir ett enda dugg flådigare än hönsnät…

Honsnat

 

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *