Lyckan

Lyckan kan inte mätas i pengar brukar man ju säga. Och saknaden efter något kan inte beskrivas bättre än av lyckan när detta ersatts.

Vi hade mitt gamla monopol i gamla huset och förlorade därmed detta i branden. Snabbt bestämdes att ett nytt skulle införskaffas och maken sade då att vi skulle köpa ett med ”riktiga” pjäser och inte ett så där smäckigt 80-talsspel med plastpjäser. Sagt och gjort, ett begagnat med ”riktiga” pjäser i metall införskaffades…men så förra veckan frågade några nära vänner om vi ville ha några spel och pussel, däribland ett identiskt monopol som det jag hade. Lycklig vart jag, och om möjligt, ändå lyckligare blev barnen som så snart de kom innanför dörren började spela:

Barnen spelar med sitt nygamla monopol.

Barnen spelar med sitt nygamla monopol.

I flera dagar spelade de sedan gång, på gång, på gång. Som jag så många gånger försökt uttrycka på denna bloggen, så är det de saker man förknippar med roliga minnen som har högst värde…inte de mest exklusiva. Vad är väll ett ”finare” monopol värt i vår familj i jämförelse mot det ”riktiga” monopolet med sina plastpjäser? 😉

Tror bestämt vi får bjuda in grannskapet på loppis nästa sommar med alla grejer vi inte riktigt hittat plats för!

Extra kul är det dessutom att en av mina bästa vänner här på ön haft detta monopol som barn. TACK!!!!!!!!!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *