Ett vardagsrum eller ett växthus?

Vi älskar ljus, och vi älskar stora fönster. Ett direkt arv från gamla huset och mina föräldrar. Lovade före sommaren att bjuda på ett foto från vårt vardagsrum och dess fönsterpartier. (Ni får dock ursäkta den tillfälliga möbleringen. Hela vardagsrummet är just nu möblerat med ”left overs” och loppismöbler.)

Ljuset i vardagsrummet en solig morgon

Ljuset i vardagsrummet en solig morgon

Om ni tittar riktigt noggrant på fotot så ser ni vår havsutsikt (som är typ 1000 gånger bättre i verkligheten än på foto). Som ni säkert förstår är det sällan vi behöver tända lampan i detta rum. Och just detta hörn är nog den plats i hela huset som påminner mest om vårt gamla hus. Mamma och pappa måste ha varit så före sin tid när de byggde gamla huset 1977.

Ljuset i vardagsrummet en regnig morgon

Ljuset i vardagsrummet en regnig morgon

Eftersom det inte är ett växthus utan ett vardagsrum där man skall kunna vistas även vintertid består vikdörrspartiet likt övriga fönster av treglasfönster. Vill minnas att glasen har ett u-värde på 0,8 och hela konstruktionen inklusive karm ett u-värde på 1,0.

Bjussar på ett par kvällsfoton också.

image

 

Älskar hur skuggorna från novemberkaktusen syns på golvet. Novemberkaktusen är förövrigt från mitt föräldrahem. Och jag vill minnas att mamma fick den av min mormor. Så minst 40 år gammal är den.

Älskar hur skuggorna från novemberkaktusen syns på golvet tack vare de starka men dimmbara fönsterspottarna.  Novemberkaktusen är förövrigt från mitt föräldrahem. Och jag vill minnas att mamma fick den av min mormor. Så minst 40 år gammal är den.

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *