Ibland är det bra att ta tid på sig

Det finns inte bara nackdelar med att ett bygge går långsamt. Det finns fördelar också! Bland annat råkade vi ut för en getinginvasion i somras…så i och med fasadbytet har vi nu getingsäkrat huset ändå mer.

Resterna av ett ca 15*15 cm stort getingbo bakom fasaden

Resterna av ett ca 15*15 cm stort getingbo bakom fasaden

Toppen eftersom vi bor mitt i blåbärs- och lingonriset på en ljunghed. Dvs vi har extremt många getingar och bin från försommar till sensommar (dock väldigt snälla sådana eftersom de alltid är mätta och nöjda 😉 )…så ett extra getingsäkrat hus är nästan ett måste :) Och om jag skall säga något negativt om vårt gamla hus så är ett hus med svart tak högst uppe på den stekande berghällen ett favorittillhåll för getingar så varje sommar i 37 år hade vi getingjakt speciellt på vinden.

Jag är övertygad om att Rörvikshus standardgetingsäkringar på nya hus räcker i normala fall…men helt enkelt uppenbarligen inte hos oss, inte ens med vårt nya hus. Men det räckte att påtala detta och så genomförde Rörvikshus en extra getingsäkring i samband med fasadbytet. Fantastiskt skönt enligt oss! TACK <3

Nästa upptäkt var att man från Rörvikshus glömt ventilationen på vinden vilket upptäcktes när vi flödesmätte vårt hus i samband med slutbesiktning nummer 2. Att detta ens glömts bort beror troligast p.g.a. att vår vind inte är någon boyta. Men det fixas alltså just nu, så än en gång TACK! Dessutom fick vi i.o.m. detta chansen att påverka vart ventiler och dylikt monteras in.

Skiss över ventilplacering

Skiss över ventilplacering

Så som sagt, det är inte bara av ondo att ett ett bygge tar tid! Dessa saker skulle annars ha diskuterats först på 2-årsbesiktningen, och frågan är om de hade kunnat avhjälpas då?

Dessutom är Rörvikshus reklamationsavdelning fantastiska att ha att göra med. Alltid genomtänkta svar och de bollar hellre en gång för mycket än en gång för lite med konstruktionsavdelningen. Sedan tänker jag att när jag rapporterar bristerna med vårt hus så kan jag dels få mina problem avhjälpta men framförallt kommer det ju medföra att alla framtida Rörvikshus blir ändå bättre! Det är alltså en win-win-situation.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *