Nu går vi in i en ny era

Vi har haft informationen i ett par veckor, men då detta inte skulle ske förrän sista september så har vi inget berättat. Det innebar att i torsdags var det sista dagen som våra husräddare jobbade hos oss. Vår entreprenör Allrum Home AB tycker att de jobbar för långsamt med vårt hus, och på den punkten är jag benägen att hålla med. Dock tycker jag det är trist, för deras slutfinish är fantastisk! Jag kommer verkligen sakna våra goa Litauer som alltid har ett leende på läpparna när de jobbar.

Men, men, just nu är vi alltså mitt i slutspurten mellan underentreprenörer och en tredje underentreprenör skall ta vid och slutföra vårt hus, alla besiktningspunkter och alla kompensationspunkter. Förhoppningsvis drar det jobbet igång nästa vecka.

I torsdags var vi därför och tittade till vårt hus och vinka av våra husräddare och såhär såg det ut då:

Huset från vägen 29/9-16

Huset från vägen 29/9-16

Huset från utsikten 29/9-16

Huset från utsikten 29/9-16

Om fördelen med att ha en entreprenör och underentreprenörer tidigare var att vi kunde kräva att få första underentreprenören utbytt, så är nackdelen nu är att vi gärna hade haft dessa ända in i mål, men det är alltså entreprenörens beslut att bryta deras kontrakt. Vi har haft ett långt samtal med vår entreprenör  så vi känner oss trygga i detta även om det inte känns idealt. Vi känner dock i grund och botten att det inte är så viktigt vem som slår i de sista spikarna och sätter de sista listerna, huvudsaken är att huset blir klart någon gång. Gärna inom en mycket snar framtid och faktum är ju att om våra husräddare hade hållit sina löften hade huset varit helt klart 1/9 vid slutbesiktning 2. Man hade också varit definitivt klara i tisdags på slutbesiktning 3…och framförallt hade man varit superklara nu i torsdags. Så det har ju blivit väldigt stora tidsfel i planeringen och dessa har vi dragits med rakt igenom under hela bygget, inte ens första underentreprenören lyckades hålla en enda deadline.

Håll nu tummarna för att arbetet återupptas typ omedelbart. Vore kul att kunna fira 1-årsdagen, den 12 oktober, med ett helt färdigt hus! Men det är väll för mycket begärt vad gäller detta bygge 😉

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *