Före och efter…

Tyckte ett inlägg bloggen Hemma i Borlänge gjorde för ett tag sedan var så trevligt. De hade tagit foton i ungefär samma vinklar som ritningarna på huset är gjorda och jämfört resultatet. Därför har jag länge tänkt att göra ett liknande inlägg. Men då vårt hus liksom aldrig blir klart så orkar jag inte vänta längre (eller rättare sagt, det får nog bli två inlägg 😉 ).

Husets framsidan (!?)

Från ritningen:

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Från makens 3d program med färgsättning:

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Och i verkligheten:

Husets framsida 29/9-16

Husets framsida 29/9-16

Ja, det vore verkligen fint med lite mindre bråte…vi tar det en annan dag! I jämförandeinlägg nr 2 😉

Husets baksida (!?):

Från ritningen:

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Villa Bergstoppen, Copyright www.nyahuset.nu

Och i verkligheten:

Huset från vägen 29/9-16

Huset från vägen 29/9-16

Visst blev det likt, fast ändå bättre i verkligheten!

Och sedan tar vi det här med fram- och baksidan på huset. Vi har ju alltid haft detta problemet med att vi tycker att framsidan ligger från vägen och baksidan mot vägen. Men grunden på ett hus är ju att framsidan är den sidan där husets huvudentré ligger. Dvs att framsidan enligt gängse definition ligger på motsatt sida mot där vi upplever att vi har husets framsida. Men detta har löst sig. För det första har vi i ett års tid enbart kunnat gå in på husets nordvästra sida, dessutom har vår besiktningsman börjat kalla huvudentrén och hallen för grovingången. Så med detta hus är det alltså klart från början, detta är framsidan:

Husets framsida 29/9-16

Husets framsida 29/9-16

och baksidan med grovingången är alltså följande:

Huset från vägen 29/9-16

Huset från vägen 29/9-16

Nya huset

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *