Vill ni höra…

…mäklarutlåtandet på vårat hus och vår tomt?

Fritidshus med åretruntstandard. Nyproducerat Rörvikshus 88 kvm med loftvåning och terrass. Attraktivt läge på fin bergstomt med viss sjöutsikt.

Vi känner oss nöjda med det utlåtandet :) Och som svar på frågan om vi skall sälja så är svaret ett rungande NEJ! (Även om vi just nu måste ligga på någon lista över potentiella säljare för var och varannan vecka hör mäklare av sig och vill sälja vår tomt). Däremot vill banken ha en värdering så vi kan belåna fastigheten.

Framifrån, dvs den sidan som typ bara vi och några grannar ser. 12/10-16

Framifrån, dvs den sidan som typ bara vi och några grannar ser. 12/10-16

Att bygga är nämligen inte gratis, inte ens om man bygger ett ersättningshus för en nerbrunnen fastighet. Så vi behöver lite hjälp med finansieringen av banken för vårt hus.

Värderingen som vi fick var helt okej (ganska exakt vad vi hade räknat med faktiskt) och rättvis för området. Dock kan vi konstatera att hus och tomt var för sig har ett större värde/kostnad än totalvärdet enligt mäklaren. Så någon briljant investering är inte detta bygge. Men så har vi ju inte byggt för att tjäna pengar utan för att bo här för alltid och några direkt duktiga investerare är vi inte heller…vi investerar med hjärtat och inte med hjärnan helt enkelt.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *