Idag för 4 år sedan

…åkte vi till Hallstavik för första gången. Med oss hem hade vi en ganska exakt 1 år gammal Griffon.

Themba 1 år

Themba 1 år

Valet att skaffa hund där och då var ganska plötsligt. Vi var i sluttampen av hundägandet (vi hade en 16 år gammal blandras, döv och med levercancer och en 11 år gammal mellanpudel med diskbråck) och hade lovat oss själva att njuta av livet som icke djurägare. Vi fick kalla fötter!

Barnen och maken bestämde kriterierna: en hanhund, en svart, en strävhårig, en skäggig och en med maxvikt 5 kg. Och eftersom jag är uppvuxen med Griffoner så visste jag precis vilken ras beskrivningen passade in på. Detta var på torsdagen.

På fredagen hade jag ledigt och bestämde mig för att leta efter en lämplig hund. Och helt plötsligt på en annonssajt såg jag ett foto på en rastypisk, supersnygg hanhund. Och jag kände direkt att -Honom eller ingen hund skall jag ha. Så till trots min telefonskräck bestämde jag mig för att ringa och efter en lång monolog där jag berättade om vår familj, våra hunderfarenheter och våra erfarenheter av Griffoner fick jag svaret att vi var godkända och att vi fick komma och titta på honom dagen efter, på lördagen. Och ja, där börjar vårt liv med Themba, för han följde med oss hem direkt.

Första och enda fotot på Themba, River och Meadow. River dog bara 3 dagar efter att vi hämtade Themba.

Första och enda fotot på Themba, River och Meadow. River dog bara 3 dagar efter att vi hämtade Themba.

Idag fyra år senare är han svensk och finsk utställningschampion samt pappa till vår underbara valp Silas.

Silas myser i tonårsdotterns famn

Silas myser i tonårsdotterns famn

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *