Lilljulafton eller första advent?

Adventsljusstake för oss som blivit brända av elden

Adventsljusstake för oss som blivit brända av elden

Vi ger ön och adventfirandet en andra chans!

År 2012 flyttade vi från en stor villa med 28 fönster, till en lägenhet med 5 fönster. Och eftersom både jag och maken älskar jul så blev följaktligen pynt till 23 fönster över i och med flytten. En del skänktes bort men mycket togs ut till ön då tanken var att fira jul där ibland. Dock hann vi aldrig fira jul på ön  innan branden (vi skulle gjort det julen 2014). Så dels brann de julsakerna upp och dels minns vi inte riktigt vilka de var. Det gick lite fort när vi down-sizade från hus till lägenhet.

Men vi har även gjort en andra utsortering efter branden, och då packat in saker i en låda att använda på ön. Så här kan en del godbitar finnas…men helt ärligt så minns vi inte vilka de godbitarna är.

Vi har ju även ”fyndat” lite nytt julpynt när vi hittat fina saker på loppis eller rea, men inte heller de sakerna har vi full koll på.

Fynd(?) från Villeroy & Bocks julbutik i Mettlach, Tyskland.

Fynd(?) från Villeroy & Bochs julbutik i Mettlach, Tyskland.

Det har varit så rörigt med branden, felbygget och alla tusen ställen vi tvingats förvara våra grejer på eftersom vi parallellt med vårt hemma i lägenheten på billigaste och snabbaste sätt skulle bygga upp vårt andra hem…det hemmet där hjärtat bor!

Så idag, första advent, skall vi till (trots att huset ännu en gång inte är färdigställt) packa upp våra jullådor här på ön…och vi kommer förhoppningsvis finna några godbitar, sakna andra och bli lyckliga över några. Men kanske kommer vi även sakna någon jullåda som är borta i röran eller står i ett undanskymt hörn någonstans. Återkommer med en rapport!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *