Kungens gamla jaktpass

Innan tomterna på 60- och 70-talet styckades av till att bli ett utav Sveriges 1383 fritidshusområden så ägdes marken av greven och grevinnan här på ön. På den tiden fanns ingen bebyggelse här uppe på berget utan marken nyttjades egentligen bara en gång om året, vid älgjakt. Här var det dessutom så god sikt och så stor förekomst av älg att den dåvarande kungen hade sitt alldeles egna jaktpass på våran och de närliggande tomterna.

Det innebär att älg är och har varit vanligt förekommande på vår tomt. Kan bjuda på en och annan älghistoria som jag samlat på mig genom åren. Det innebär också att älgar förknippas med vårt hus och vårt liv där…och därför måste jag erkänna att jag och äldsta dottern snöat in lite på älgar när vi fixat julpynt till ön. Inte helt populärt tycker maken…men han har hittills blivit nedröstad varenda gång.

Dock drömmer jag om en sådanhär installation:

Men även jag kan ju gissa att här kommer maken lägga in sitt veto, både estetiskt och kostnadsmässigt. Men åh vad fint det hade varit med dessa ljusälgar i älgens hemmiljö…

 

Nya huset

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *