Julkaktusen

Har ju skrivit om vår novemberkaktus som funnits så länge jag kan minnas men som slutade blomma när vi flyttade till lägenhet för 4 år sedan. I och med att huset på ön var inflyttningsklart fick den flytta till ön då vi hoppades att den låga vintertemperaturen i huset skulle göra den glad, och se hur det gick:

I september började den må bättre:

Älskar hur skuggorna från novemberkaktusen syns på golvet. Novemberkaktusen är förövrigt från mitt föräldrahem. Och jag vill minnas att mamma fick den av min mormor. Så minst 40 år gammal är den.

Älskar hur skuggorna från novemberkaktusen syns på golvet. Novemberkaktusen är förövrigt från mitt föräldrahem. Och jag vill minnas att mamma fick den av min mormor. Så minst 40 år gammal är den.

Vid höstlovet upptäckte vi små knoppar:

Små men väldigt efterlängtade knoppar på vår julkaktus.

Små men väldigt efterlängtade knoppar på vår julkaktus.

Och på första advent var det dags för första blomman att blomma:

Vår julkaktus första blomma på 4 år har slagit ut lagom till första advent, första vintern i nya huset

Vår julkaktus första blomma på 4 år har slagit ut lagom till första advent, första vintern i nya huset

Jag är så lycklig! Det är så underbart!!!!!!

 

P.s. Jag har nu förstått att det är en äkta julkaktus (Schlumbergera x buckleyi) vi har, en sådan med runda blad framtill, en sådan som numera är svår att få tag på då det är novemberkaktusen (Schlumbergera truncata) man driver upp till att blomma lite senare som numera finns i handeln och säljs under namnet julkaktus.

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *