Att umgås på distans

Min mamma bor ju i Skåne och dessutom har hon svårt att röra sig, vilket gör att vi träffas allt för sällan. Vi försöker pratas vid per telefon men då hon vare sig har mobiltelefon eller dator är foton och bilder lite svåra att förmedla. En period skickade jag många vykort med motiv från vardagslivet med hjälp av postnords tjänst. Men för cirka ett år sedan kom jag liksom av mig…så det innebär att även om jag bloggar om husbygget här, och även om jag lägger upp bilder på huset på Facebook så ser mamma inte dessa. När vi träffas så passar hon på att titta ikapp i våra telefoner…men i övrigt så ser hon helt enkelt inte hur vi lever.

Men så kom jag på det! Numera kan man ju trycka nästan vad som helst så jag lät göra två identiska adventskalendrar med motiv från vårt 2016 på ön. Sedan fick barnen en kalender och mormor en. Sedan fick barnen som uppgift att ringa mormor varje dag och berätta vad dagens lucka föreställer.

Vår adventskalender 2016 med egna motiv från livet på ön.

Vår adventskalender 2016 med egna motiv från livet på ön.

Gissa om barnen och mormor tycker detta är dagens höjdpunkt!? Nä, ni behöver inte gissa – det är en succé!!!!!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *