Lovar runt, håller tunt (lucka 10)

Huset är alltså enligt rapport färdigt invändigt och den skadade bärlinan bytt. Altanbygget fortskrider enligt plan. Allrum homes vd är i Rörvik på utbildning och av någon anledning kan man inte nå byggplatsledaren. Först på torsdagen i byggvecka 58, fyra dagar efter att huset skall vara klart får jag en rapport om hur bygget gått:

Hej, en list inhandlas idag till matavdelningen sen är panelen helt klar.

El-Jocke planerar att komma ut nästa vecka och återställa spottarna.

Material är beställt på Optimera till altanen, W är där nu för att se om detta går att hämta.

Ingen list fungerar till den runda väggen så där är det svårt att trolla till något…

Man har återigen, för vilken gång i ordningen, inte hållt en utlovad deadline. 58 byggveckor, 12 veckor efter utlovad sista byggdag enligt kompensationsavtalet och huset är inte färdigt!!!!!!!! Detta börjar bli en osannolikt sorglig, frustrerande och irriterande historia. Så irriterande att Rörvikshus skickar upp sin kvalitetsansvarige och en snickare till oss på måndagen byggvecka 59…bara för att visa att man visst kan bygga en kryddhylla, att man visst kan sätta lister på runda väggar, att trappan inte är ett mysterium att montera och att stora delar av det jobb den tredje underentreprenören gjort håller alldeles för låg kvalitet.

Kryddhylla inuti fläktskåp från HTH

Kryddhylla inuti fläktskåp från HTH

Rund golvlist innan spackling och målning

Rund golvlist innan spackling och målning

Allrums vd är kallad till mötet och rapporten jag får från honom dagen efter får mig att se rött för då hävdar han att han fått beröm för hur fint huset är, och att huset är färdigt alldeles, alldeles strax. Vi skall bara stå ut några dagar till. Även Rörvik lovar att huset skall vara klart till andra advent…men så kommer nästa bakslag underentreprenören kommer inte hålla tidsramen utan huset är klart till tredje advent, dvs söndag byggvecka 60, typ i morgon den 11/12 alltså. Mer än ett kvartal efter de datum vi blev lovade i kompensationsavtalet! Faktiskt närmare 3 1/2 månad efter 1 september…och någon ytterligare kompensation för dessa förlorade 3 1/2 månader, för allt bråk och slit vi fått lägga tid på dessa 3 1/2 månader, det är inte att vänta för Allrum homes vd har ju enligt egen utsago fått beröm för det jobb han gjort med vårt hus samt hållt sin del av avtalet. Att man från Rörvik däremot menar att han fick beröm för en ytterst liten detalj i husbygget och att hela tanken med mötet var att få Allrum Home att förstå hur galet fel denna entreprenad varit det verkar han inte ens ha förstått…

…ja, just det…bärlinan över E:s fönster var förresten inte bytt…det hade blivit för svårt för Allrum Homes underentreprenörer Stockholms Entreprenad! (Så även de ljög om att de hade bytt denna mögliga och rötskadade bärlina).

Hur tror ni det gått nu då? Tror ni huset är färdigt 3:due advent? Ja, fortsättnings följer…

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *