Nu har det varit en sådan negativ ton…

…här inne att jag känner att jag behöver lämna ett litet positivt spår också. För även om jag är bitter, arg och besviken så finns det en massa bra saker med livet också. Här kommer därför en liten kavalkad av guldstunder och dråpligheter den senaste veckan:

I fredags var jag på heldagskurs i Stockholm och på vägen därifrån passerade jag älgarna på Sergels torg:

Juldekoration, Sergels Torg, Stockholm 2016

Juldekoration, Sergels Torg, Stockholm 2016

Därefter blev jag upphämtad av övriga familjen i Stockholm och sedan åkte vi ut på ön för i lördags var det dags för årets julmarknad:

Det var första gången vi var på julmarknaden, men det var långt, långt över förväntan. Nu handlades många delikatesser inför julen.

Det var första gången vi var på julmarknaden, men det var långt, långt över förväntan. Nu handlades många delikatesser inför julen.

På marknaden hittade jag äntligen en ljusstake till vårt adventsljus som vi därefter kunde tända och låta brinna ikapp:

Ljusstake köpt på julmarknaden

Ljusstake köpt på julmarknaden

På eftermiddagen åkte övriga familjen hem medan jag och valpen blev kvar i snöstormen. Vi kurade, slipade, läste, skrev, promenerade, spacklade, bakade och hade det allmänt bra. På måndagen vaknade vi upp till detta underbara väder:

Midvintermorgon 12/12-2016

Midvintermorgon 12/12-2016, bara älskar vår vilda tomt och årstidsväxlingarna på denna.

Midvintermorgon över havet 12/12-2016

Midvintermorgon över havet 12/12-2016

Ja, och kallt var det ju…jag borde ju ha anat oråd när det bara var strilande vatten i duschen…men först när jag stod med spackelspatlar i hand som skulle göras rent kunde jag konstatera att vattnet i vattenledningarna hade frusit. Och då fanns där två allternativ…gå till närmsta vattenpump och bära hem vattnet eller smälta snö. Lat som jag var valde jag det senare alternativet.

2 liter pudrig snö blir cirka 4 1/2 dl vatten.

2 liter pudrig snö blir cirka 4 1/2 dl vatten.

För att inte få i mig maskar och dylikt så kokade jag såklart snön:

Snösmältning pågår!

Snösmältning pågår!

Ja, och det där med vattentoalett fungerar ju sådär när man inte har vatten. Så utedasset kom väl till pass! Flugfritt och doftfritt och aningen uppfriskande men vackert!

Flugfritt på dasset så här års!

Flugfritt på dasset så här års!

I tisdags kom elektrikerna och kopplade i värmen till vattenledningen…så då fick jag äntligen vatten! Men tro inte jag fick njuta…för då var det dags att åka hem! Men mina dagar på ön avslutades med godaste mackan på macken i Dalarö:

Goda mackor från Macken!

Goda mackor från Macken!

Sedan åkte jag hem med buss och tåg och lite mer tåg. 4 1/2 timme tar det från dörr till dörr. Men det var det värt för jag hann precis lagom till sonens körkonsert:

Sonen och övriga killar i gosskören.

Sonen och övriga killar i gosskören.

 

 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *