Lovar runt, håller tunt (lucka 17)

Man försökte alltså tvinga på oss ett estetiskt fult felmonterat och vattenskadat hus. Man visade ingen vilja alls att rätta sina fel även om de var så uppenbara att det såhär i efterhand känns pinsamt att Ädelbygg och Allrum ens försökte. Men istället för att rätta sina fel och ta sitt ansvar valde man att skapa en sanning om oss som världens mest otrevliga byggherrar. Detta skitsnack körda man sinsemellan, man körde det gentemot Rörvikshus, man körde det gentemot våra grannar men mest fascinerande var att man inför besiktningen den 13 januari på färjan ut till ön ägnade 30 minuter åt att snacka skit om oss med den oberoende besiktningsmannen!

Det innebar att när stombesiktningen började var vi i ett enormt underläge. Hur vi vet det…jo för att besiktningsmannen började med att skälla ut oss för hur vi var illvilliga och förstör för Allrum och Ädelbygg. Hur de förlorar affärer p.g.a. vår illvilliga ryktesspridning om detta bygge. Besiktningen börjades alltså med att vi var de onda och att Ädelbygg och Allrum var drabbade av oss, de var de goda och de man skulle tycka synd om.

Efter besiktningen fick vi den något förvånade kommentaren från Rörvikshus ”Besikningsmannen valde att gå på er linje på så gott som alla punkter”. Varför gjorde han då det, när vi är så ”elaka”…jo för att vi hade rätt i sak! Och det är ju faktiskt sakfrågan som skall väga tyngst i en oberoende besiktning och inte den uppdiktade ”sanningen” om byggherren som skapats av en entreprenör och en underentreprenör som vill smita ifrån sitt ansvar.

Och om jag skall vara ärlig, så är jag övertygad om att man fortfarande snackar skit om oss…lite som småpojkar som mobbar i skolan. Hoppas deras knäckta självförtroende mår bra av det…för oss rör det inte i ryggen! Vad som däremot kan göra mig ledsen är om detta skitsnack gör att att någon annan drabbas av något liknande som oss vad gäller felbygge och kampen för att få rätt.

För tänk om någon tror på deras lögner om att vi är boven i detta katastrofbygge. Tänk om någon anlitar dem i god tro och drabbas av samma skit som oss med stora byggfel och bristande ansvarstagande.

Och tänk på effekten av illvilliga rykten bland grannar. Jag menar tänk bara om man är ny i ett område och där byggaren spritt illvilliga lögner om en som person. Vi har ju haft tur, våra grannar känner oss sedan 40 år och har en bild av oss som personer som inte låter sig suddas ut så lätt av skitsnack. Istället får vi chansen att bemöta och berätta vår version…och det är långtifrån alla som får den chansen. Och detta med många är nya i området där de bygger ger byggarna en sådan enorm makt, för vem vill vara ogillad av sina grannar.

Allt detta är ju helt sjukt…varför skall skitsnack väga tyngre än fakta? Och varför snackar man som byggare hellre skit än tar ansvar och rättar sina fel?

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *