Lovar runt, håller tunt (lucka 19)

En av konflikterna vi haft de senaste veckorna är att Allrum hävdar att vi kan utnyttja huset fullt ut, medan vi upplever oss klart begränsade i vårt liv i huset.

En annan konflikt är att den nya underentreprenörens (Stockholms servicebemanning) byggledare gärna skäller istället för kommunicerar. Detta innebär att det sagts att han enbart skall kommunicera med oss via Allrum.

Så i lördags vaknade jag av att fyra gubbar stövlar in med maskiner och allt. Varpå byggledaren kräver ett omedelbart byggmöte och sedan skäller ut mig efter noter.

Det var den friden i mitt eget hem – NOT!

Varför skällde han då ut mig. Jo, eftersom jag sagt att jag inte är nöjd med jobbet och eftersom Allrum då valt att inte betala för deras jobb. Vilket ju är helt rätt (applåderar i hemlighet Allrum som äntligen sätter gränser och ställer krav på sina underentreprenörer)! Men anledningen till utskällningen var att jag skulle sänka mina krav så Allrum skulle släppa pengarna.

”Dream on” tänkte jag och upplyste honom om näringskedjan. Dvs att jag måste vara nöjd för att Allrum skall få pengar av mig, så att Allrum i sin tur kan godkänna jobbet och betala Stockholms servicebemanning.

Då får jag det underbara svaret att han struntar fullkomligt i om jag är nöjd eller inte!

Inte ett dugg överraskande. För det syns på det arbete man gjort. Minsta möjliga insats för mesta möjliga utdelning. Det är bara att man sänkt ribban så lågt att vi tvingats reklamera allt jobb de gjort. (Vilket man alltså struntat fullkomligt i fram tills nu när Allrum stoppat betalningarna).

Eftersom huset är slutbesiktigat har man helt enkelt trott att man skulle slippa alla kvalitetskrav. Därav den urusla målningen på vinden. Man har också trott att man inte har någon deadline eftersom det inte finns något slutdatum.

"Färdigmålade" golvlister med den fabriksmålade grundfärgen och sedan någon tjock vit färg med annat glanstal slarvigt påstruket över spikhålen.

”Färdigmålade” golvlister med den fabriksmålade grundfärgen och sedan någon tjock vit färg med annat glanstal slarvigt påstruket över spikhålen.

Så att de inte fick några pengar såhär inför jul av Allrum var uppenbarligen en chock. Och då valde man att åka ut på ön, kräva ett möte och skälla ut mig för sina tillkortakommanden och missberäkningar. Hur var det nu; bit INTE den hand som föder dig 😂

Eller var det kanske; bit handen så betalar den nog!?

Jag är ledsen Stockholms servicebemanning jag är inte rädd för bitande byggledare! Det var jag inte för ett år sedan och jag är det inte nu. Den typen av behandling skrämmer inte mig. Den gör mig arg och ledsen, men den gör mig också ändå mer säker på att jag har rätt i min sak. För detta är inget mer än ett desperat utspel av en desperat underentreprenör.

Men att hävda att jag kan utnyttja mitt fritidshus till fullt ut på min fritid tycker jag är lite magstarkt när jag;

1) har en vind som måste slipas ner och målas om

2) har 4 arbetare här tidigt en lördagmorgon (vara 2 stannade till kl 17, och sedan kom en och jobbade hela söndagen)

3) blir utskälld i mitt hem

Nästan så jag blir sugen att kalla det hemfridsbrott 😉

Men sådant är vårt liv just nu, mindre än en vecka före jul och i övergången mellan byggvecka 62 och 63 på ett 20-veckorsbygge.

J:s rum som är användbart och bobart enligt vår entreprenör

J:s rum som är användbart och bobart enligt vår entreprenör

I allrummet har vi bara "några bitar" till trappan på golvet. Fullt bobart ;)

I allrummet har vi bara ”några bitar” till trappan på golvet. Fullt bobart ;)

p.s. vi går in i byggvecka 63 nu!

p.s. Allrum har bett om ursäkt för att jag mot deras vetskap fick utskällningen i lördags. Inte okej enligt dem heller.

Nya huset

2 Comments

  1. Jag känner verkligen med er! Inser mer och mer vilka fantastiska hantverkare vi hade som gjorde husbyggandet till en genomgående positiv och spännande upplevelse, så synd att ni inte fått uppleva det!

    • Ja, en del har mer tur än andra. Men så skall det inte behöva vara. Att bygga hus skall vara roligt och lustfyllt. Det är trots allt en enormt stor investering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *