Lova runt, håller tunt (lucka 23)

Som ni förstått har vi en skatt av fel, dråpligheter och bråk att gräva i när det gäller detta bygge. Samtidigt är vi ganska lyckligt lottade. I de flesta fal hade entreprenören stuckit med svansen mellan benen och lämnat oss i sticket att reda ut denna soppan. Nu har entreprenören inte gjort det och tur är väll det för oss. Han pratar dessutom ganska ofta med oss, så han är inte jättearg. Eller som han säger – Jag vaknar med er i mina tankar och jag somnar med er i tankarna.

Helt enkelt det bli ett hus, även om det har tagit förskräckligt lång tid. Och anledningen till detta tror jag stavas på följande vis; Rörvikshus!

Hur menar jag då, jo vår entreprenör är ju även vår Rörvikshussäljare. Och om han inte hade varit detta hade han bara kunnat sticka, men nu finns det en part till som sätter press på honom. Vill han fortsätta sälja hus åt dem måste vi få vårt hus ihopbyggt.

Sedan är det tyvärr så att Rörvikshus rent juridiskt inte kan sätta krav på entreprenaden, och det är därför det kan dra ut typ hur mycket som helst på tiden. Rörvikshus har helt enkelt muskler men inte hur mycket muskler som helst.

Därför har Rörvikshus gång på gång lovat att vi inte skall behöva stå ut en enda dag till…men så fortsätter veckorna rulla. Jag vet inte vilket jag skall tro, det enda jag vet är att man ger oss löften som sällan eller aldrig infrias! Jag väljer att tro att man helt enkelt ganska så maktlös…

Helst av allt hade vi velat att Rörvikshus hade slagit näven i bordet och tagit över bygget…men nä, tyvärr inte! Så även på den fronten blir det många brutna löften…och ibland skulle jag ge vad som helst för att höra vad som sägs bakom vår rygg…för vi får liksom alltid olika information från Rörvikshus, Allrum och underentreprenörer (även om de varit på samma möte)…och någonstans förvanskas informationen…frågan är bara var? Tänk om man helt enkelt bara kunde vara en fluga på väggen som kan höra och se allt!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *