Fri tillgång till huset?

Som jag skrivit tidigare hävdar ju vår entreprenör att vi har fri tillgång till huset och han förstår inte vad vi klagar på när vi säger att vi inte har det! Bjuder därför på några foton tagna en ganska normal helg i september när vi kom ut till huset (fem personer och två hundar) för att fira helg:

Vardagsrummet, och utanför fönstret har vi en målare.

Vardagsrummet, och utanför fönstret har vi en målare. Efter två dagar bad vi att få flytta bort stöttorna och vi möblerade tillbaka våra möbler…men hela helgen såg det alltså ut så här! Så vardagsrummet kunde vi inte nyttja…

Hallen såg ut såhär:

Perfekt lekplats för en 10-veckors valp och tre barn!

Perfekt lekplats för en 10-veckors valp och tre barn!

Utomhus såg det ut såhär:

Målning, fasadbyta, sättning av räcke...hela helgen!

Målning, fasadbyta, sättning av räcke…hela helgen!

Lugnt och skönt! Gott om plats för familjen! Ingen olycksrisk vare sig för barn eller hundar! Sovmornar! Privatliv! NOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Var vi förvarnade om att det skulle se ut så under vår lediga helg? Självklart inte! Det föll sig bara så att just då ville Allrums underentreprenörer jobba.

Och det här är låååångt ifrån enda helgen eller enda ledigheten som det sett ut såhär! Att sova längre än till typ 7:15 förekommer inte i vårt hus oavsett om det är vardag eller helg…fast det är klart när arbetarna kommer kl 7:15 vill man ju helst ha ätit frukost, duschat och klätt på sig, (kalla mig gärna pryd, men jag gillar inte att gå klädd i nattkläder med rufsigt hår med huset fullt av arbetare) så säg…sovmorgon längre än till 6:30 förekommer inte!

Det är också med en klump i magen vi åker till huset; Kommer någon vara där? Kommer man ha jobbat sedan sist? Kommer man ha skadat eller förstört något? I vilket skick kommer huset vara, kommer vi ens kunna röra oss i huset eller på tomten? Kommer de som är där vara trevliga? Kommer vi och stör i deras arbete?

Oftast är det ingen där när vi kommer (de brukar av någon anledning oftast dyka upp dagen efter att vi åkt dit), däremot brukar vi drabbas av en besvikelse, dels eftersom man knappt arbetat och garanterat inte så mycket som man sagt sig ha gjort, däremot brukar man ha lyckats åsamka någon skada (på golv, väggar eller dylikt) vilket gör att vårt nya hus innan det ens är 100% är färdigt har mängder med skador på golv och väggar tack vare hantverkarnas bristande omsorg om vårt hus. Och det inte bara en gång som jag med egna ögon sett dem åsamka en skada som de sedan blånekar till att de är orsaken till!

Det känns lite som att det inte jobbar när vi inte är där, men passar på att jobba när vi är där. Ögontjänare eller jag vet inte…men något är det!

Vad gäller tomten så släpper de spik, häftklammer och fimpar bara sådär rakt ner…för oss att ta hand om. Och vi som aldrig rökt en enda cigarett och som inte har vare sig vänner eller släktingar som röker har nu en tomt full med fimpar, vassa spikar och vassa häftklammer där våra barn och hundar skall leka. Vi plockar och plockar och plockar. Men lika fort som vi plockar lika fort tillkommer nya spikar, häftklammer och fimpar.

Fimpar samt ett långt snöre inringade. Och dessa har tillkommit bara under uppreglingen av altanen.

Fimpar samt ett långt snöre inringade. Och dessa har tillkommit bara under uppreglingen av altanen på en yta om ca 3 kvm. Då kan ni gissa hur vår 3000 kvm stora tomts ser ut!

Och min fråga är bara…brukar du göra så hemma i någons hem? Nä! Sådant gör icke ansvarsfulla personer på en offentlig plats!

Är detta verkligen ett hem och en hemmiljö där byggarna beter sig som om de besöker ett hem? Eller är det inte snarare en arbetsplats/byggplats där vi försöker bo?

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *