Exteriören före och efter (del 1)

Vårt hus är ju arkitektritat och det innebär att vi från början lämnade våra önskemål och krav till en av Rörvikshus arkitekter. Dessa krav önskemål utgick i från detaljplanen och våra behov. Utifrån detta ritades ett unikt hus bara för oss. Detta skickades sedan fram och tillbaka några vändor innan det blev helt färdigt. Tänkte därför bjuda på en serie med inlägg innehållande de fyra fasaderna med några bilder från de olika ritningsutkasten och slutligen på färdigt hus.

Jag börjar med entrésidan:

Första utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Första utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Största skillnaden som gjordes var att badrumsfönstret ändrades för att matcha hallfönstret, liksom att vårt sovrumsfönster byttes ut mot en altandörr. De stora/sovrumsfönstren centrerades dessutom mer på sina väggar:

Näst sista utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Näst sista utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Här har inga förändringar på fasaderna men nu syns huset i förhållande till den ungefärliga marknivån (dvs den på nybyggnadskartan):

Bygglovsversionen på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Bygglovsversionen på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Och sist men inte minst, (ganska) färdigt hus:

Huset från vägen 29/9-16

Huset från vägen 29/9-16

Vi är absolut nöjda med denna fasadsidan. Huset är balanserat och förhållandevis symmetriskt enligt oss. Det är bara hall och badrumsfönstret som inte är symmetriskt placerat men där fick användningen av innerutrymmena styra.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *