Löpande band…

Det började i fredags, eller egentligen kom tankarna mycket tidigare, men de behövde mogna lite. Vad var det då jag tänkte på? Jo, jag hade hört att man numera kan köpa reflexgarn och sticka mössor, vantar och dylikt med reflexer i. Men att det finns reflexgarn betyder ju inte automatiskt att mössorna blir stickade, och dessutom måste de ju vara tillräckligt snygga för att barnen och maken skall använda dem. Så helt enkelt, jag hade vetskapen…men beslutet att göra slag i saken kom inte förrän i fredags förra veckan.

Var på Panduro med tjejerna för att kolla in en grej inför makens födelsedag och hamnade på garnavdelningen…och där låg garnet! Dessutom kunde man köpa ett kit med grejer för att sticka mössor (och jag som har alla stickgrejer på ön tyckte det var ett bra alternativ) såsom garn (dock inte reflekterande garn), mönster och en påtmojäng m.m.:

Quick knit beanie från Panduro

Quick knit beanie från Panduro

Fast ni tror väll inte jag kan göra exakt som det står i beskrivningen utan jag stickade/påtade ungefär som det stod i beskrivningen samtidigt som tjejerna gjorde varsin tofs:

Fredagspyssel (ja, jag erkänner jag drack vin medan jag "stickade".

Fredagspyssel (ja, jag erkänner jag drack vin medan jag ”stickade”).

Även 15-åringar gillar att pyssla!

Även 15-åringar gillar att pyssla!

Först ut vart därmed E:s mössa, en fri tolkning av Panduros Quick Knit set:

Stolt tjej i hemmagjord reflexmössa.

Stolt tjej i hemmagjord reflexmössa.

Sedan har det blivit ungefär en mössa per dygn. Dvs närapå löpande band, dock har alla lite olika färg och design. Det tre första:

E:s, makens och J:s mössa i dagsljus.

E:s, makens och J:s mössa i dagsljus.

Och så samma mössor i samma ordning i kvällsljus:

Reflexmössorna i kvällsljus: E:s, makens och J:s.

Reflexmössorna i kvällsljus: E:s, makens och J:s.

Jag tror mina älsklingar syns såhär i vintermörkret!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *