10 år

 

Firande av en 10-åring som älskar varma kramar precis som Olof!

Firande av en 10-åring som älskar varma kramar precis som Olof!

Idag är det 10 år sedan vår yngsta föddes. Helt otroligt, jag tror att det betyder att vi definitivt lämnar småbarnsåren bakom oss. Om ytterligare tio år lär de alla tre vara utflugna.

En sådan här dag blir förlusten av gamla huset tydlig. För klok som hon är, vår yngsta, så ställer hon frågor om när hon föddes:

När på dagen föddes jag?

Hur lång var jag?

Hur mycket vägde jag?

Frågor som vi inte kan svara på för förlossningsjournalerna brann upp tillsammans med alla minnen från barnens första år. Man kan ju tycka att jag som mamma skall komma ihåg denna viktiga information utan stöd från journaler, men eftersom jag blev snittad så gör alla mediciner (i form av bedövning, smärtstillande och avslappnande) man får att minnena av barnens olika förlossningar blir ganska suddiga och går in i varandra.

Tack och lov finns fotona kvar i alla fall! Vi blev av med vår back-up hårddisk, men originalen finns kvar!

E, bara ett par timmar gammal

E, bara ett par timmar gammal

Så genom fotona kan vi minnas!

25 januari 2007

25 januari 2007

Ibland tänker jag på dem som flyr sina hem hur de måste känna. Inte nog med att de kommer till ett annat land helt utan socialt nätverk, de blir precis som vi historielösa (fast ändå mer, för de har troligtvis ingenting kvar). Det får mig att tänka på och förstå hur psykiskt jobbigt det måste vara. Dessutom möts de av skepsis och fördomar i det nya landet. Ett land med ett språk och en kultur de inte vet något om och inte alls känner sig hemma i. Ett land som de måste lära känna och anpassa sig till, när de kanske inte ens ville förlora något av det dem hade i sitt gamla land. Tänk att förlora allt och tvingas börja om helt på nytt. Vi förlorade bara lite mer än hälften av vårt liv och ändå vacklar vi…

E ca 1 månad gammal i min babysitter från 1970-talet  som både jag, mina systersöner och våra tre barn använt (innan den tyvärr försvann i branden).

E ca 1 månad gammal i min babysitter från 1970-talet som både jag, mina systersöner och våra tre barn använt (innan den tyvärr försvann i branden).

Avslutar dagens inlägg med ett foto från en typisk barnvagnspromenad med lilla (numera stora) E:

Maken på promenad med E, och våra hundar Meadow och River.

Maken på promenad med E, och våra hundar Meadow och River i byn på den Uppländska landsbygden.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *