Detta får aldrig hända igen!

Ännu lite mer info i bloggpausen:

Att ett bygge blir såhär galet fel och tar så galet lång tid skall egentligen inte hända…det får inte hända. Ingen byggherre skall behöva drabbas av detta!

Tyvärr händer det ändå. jag menar det hände ju oss. När det händer måste det få konsekvenser och man måste dra lärdomar! Och tro det eller ej, men detta bygge har medfört att Rörvikshus bland annat sett över hela sin organisation. För de vill inte att någon av deras kunder skall behöva drabbas av det som vi drabbades även om de skador underentreprenören orsakade inte på något vis är deras juridiska ansvar.

Vad har Rörvikshus då gjort?

Framförallt har man sett över strukturen vad gäller Husleverantör, hussäljare/entreprenör och underentreprenör. Enbart de hussäljare med hög byggnadsteknisk kompetens och som tydligt särskiljer sin försäljningsverksamhet med sin entreprenörsverksamhet får fortsätta vara entreprenörer. Dvs ingen kund skall som vi tro att vi köper entreprenaden av Rörvikshus när det sedan vid kontraktsteckning visar sig vara en helt annan firma som skall bedriva entreprenaden, och att denna firma i sin tur anlitar en nystartad oetablerad underentreprenör.

  • De som skall bedriva entreprenad skall ha hög byggnadsteknisk kompetens och kunskaper om projektledning.
  • De som är entreprenörer eller som anlitas som underentreprenörer måste vara certifierade enligt SP (Statens provningsanstalts) kvalitetsregler för husbyggnation.

På så sätt hoppas man i fortsättningen gallra ut oseriösa entreprenörer och underentreprenörer. Dessutom kan man klämma dit dem juridiskt om de inte sköter sig enligt ovan.

Därutöver har man lärt sig en läxa…att även om entreprenör, underentreprenör och KA hävdar att bygget är okej så kan en kund som hävdar motsatsen ha helt rätt. Dvs man kommer i fortsättningen göra en betydligt mer opartisk bedömning äv bygget vid klagomål på entreprenaden än den man först gjorde hos oss.

TACK RÖRVIKSHUS FÖR ATT NI TAGIT LÄRDOM!

Så förhoppningsvis kommer detta få er som vill köpa och bygga ett Rörvikshus att känna er trygga till trots vad ni läst på denna bloggen! För ni skall känna er trygga!

Det är ju också så att Rörvikshus tillsammans med vår huvudentreprenör (Allrum home AB) tagit det ansvar vår underentreprenör borde tagit för de byggfel och fuktskador som denne orsakade under byggets första två månader. Rörvikshus och Allrum home AB har därmed åtgärdat alla fel så gott det gått. Dessutom har vi haft daglig kontakt med Rörvikshus i över ett års tid med vår personliga kontakt som både tröstat, peppar och stöttat oss i processen. Vi hade aldrig orkat annars, så detta stödet har varit guld värt! Som Rörvikshus så många gånger sagt till oss under denna resa; ”Vi släpper inte er förrän ni har ett bra hus!”

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *