Ett fjällhus i skärgården?

Villa Bergstoppens form är ju resultatet av detaljplanen med sitt ”over-sized” tak för att ge stora och kvadratmetersmarta innerutrymmen. Färgen på huset är däremot ett arv från gamla huset. Vi älskade kombinationen grått och blått och har man inte tröttnat på 37 år så gör man det knappast i fortsättningen heller. Men kombinationen känns rätt unik ute på ön:

Huset sett från vägen

Villa Bergstoppen sett från vägen

 

Under sportlovet gjorde vi däremot en rolig upptäckt…för i denna miljön hade vårt hus varit väldigt ”vanligt”:

Sälenfjällen

Sälenfjällen

 

Sälenfjällen

Sälenfjällen

 

Sälenfjällen

Sälenfjällen

 

Sälenfjällen

Sälenfjällen

Sälenfjällen

Sälenfjällen

Sälenfjällen

Sälenfjällen

Tror ni vi kände oss hemma när vart och varannat hus var grått och många av dessa hade blå vindskivor, knutar och fönster???? Dessutom ofta med ”over-sized” tak!

Det är bara att konstatera att detaljplanen och mina föräldrars färgval gjorde att vi av ”misstag” byggde ett fjällhus i skärgården!

emoji-laugh

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *