2016 års hustrender (golv)

Fortsätter dokumentera och analysera Movehomes rapport om 2016 års hustrender. I föregående inlägg har jag gått igenom exteriören samt köket. Nu är det dags för golven i husen.

Golv, torra utrymmen:

Movehomes analys av golvval 2016.

Här har 58% valt ett standard ekgolv, 32% ett vitpigmenterat ekgolv och 10% ett annat golv. Vi valde standard eklaminat på vinden, för på fritidshus från Rörvikshus är detta standardgolvet. Däremot valde vi att gå upp ett snäpp till ekparkett på boplanet, vilket även om det blev ett tillval för oss, är standard i Rörvikshus åretrunthus. Så vi får nog säga att vi gjorde som 58% och valde standardgolvet. Ibland kan jag tänka att vi skulle gjort som i det gamla huset och valt furu. Men vi valde helt enkelt att följa det som är vanligast just nu…dvs ek.

Golv, våta utrymmen:

Movehomes analys av golvval 2016.

Movehomes analys av golvval 2016.

Här har Movehome funnit att kunderna inte väljer att ha samma golv i badrum och hall, liksom att man väljer en mörkare klinker i hallen än i badrummet. Vanligast är dock i båda utrymmena antracit, vilket ju är en gråsvart ton. Vi valde antracitsvart i 20*20 i vårt stora badrum:

Badrummet med kaklade fönsternischer.

Badrummet med kaklade fönsternischer.

I hallen däremot valde vi en mellangrå hexagon klinkers:

Mellangrått hexagont klinkers från Höganäs

Vi valde ett ljusare klinkers i hallen än i badrummet då vi tänkte att det bättre döljer smuts och lera. Hade vi varit riktigt smarta hade vi valt ett brungrått klinkers :)

Vi kan därmed konstatera att vi i hall och badrum gjort som 15% respektive 56% gjort eller om man slår i hop alla svartgrå och grå varianter, som 94% respektive 94% valt. Däremot har vi helt gått emot trenden i vår lilla toalett:

Klinker i furuimitation i lilla toaletten.

Klinker i furuimitation i lilla toaletten.

Detta då endast 6% valt en brunfärgad klinker. Vi valde detta då vi ville bibehålla den träkänsla vi hade i det gamla huset där vi faktiskt hade äkta furuparkett i badrummet (med dess för och nackdelar):

Toaletten i gamla huset med sitt furugolv.

Toaletten i gamla huset med sitt furugolv.

Vi har följaktligen helt följt 2016 års trend i golvval, förutom där vi medvetet valt att gå emot trenden. Hur har ni gjort?

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *