Ditt och mitt

Våra kastvindar är ju rätt så stora…och sluttande…och om man inte håller ordning så blir det snabbt rörigt när vi ä 5 personer som hämtar och lämnar saker. Barnen som dessutom förlorat alla sina undansparade saker från barndomen (i form av första kläderna, första hårlocken, anteckningar om när de lärde sig sitta, krypa, gå. Anteckningar när de fick sin första tand. Doppresenter osv.) är extra måna om att spara lite saker nu. Saker som packas i lådor och ställs in i kattvindarna. Kaos är helt enkelt bara att vänta!

I gamla huset hade vi ju en låg vind över hela boytan. Här hade min pappa lagt golv och med lite vilja kunde man krypa och skjuta en kartong framför sig en inte allt för varm sommardag. För det blev stekhett på vinden under sommaren, dessutom älskade getingarna att bo där…så tills dess att man hade slagit bort getingarna var även det en lite stressande faktor. Men där hade vi gjort så att utrymmet mellan varje takstol avsatts till en sak, så exempelvis hade jag ett ”fack” för mina barndomsgrejer, vi hade ett ”fack” för bebissaker såsom barnstolar, skötbord, spjälsäng, babykorg osv osv. Det innebar att det var lätt att hitta…även om det var mörkt (helt utan el) och varmt och trångt.

Kattvindarna har vi nu inte några synliga takstolar i så den naturliga avgränsningen försvann. Dessutom var vi rädda för att det skulle bli lika mörkt som på gamla vinden så första kattvinden målades vit:

Maken målar kattvinden

Maken målar kattvinden

Det blev vitt och härligt, men ganska snabbt kunde vi konstatera att de smarta ljusslingor ElektroShields valt för att ge ljus i kattvindarna överträffade vår förväntan enormt. Det blev helt enkelt inte bara ledljus utan dagsljus. Dessutom blev det snabbt rörigt för saker och ting gled in i varandra och barnen hade en tendens att bara ställa grejerna precis innanför dörren.

Så i kattvind nummer 2 testar vi ett nytt grepp i form av målade avdelare:

Målade avdelare både på golv och i tak.

Målade avdelare både på golv och i tak.

Genom att måla en linje på golvet har vi markerat vart man får ställa och inte får ställa grejer. Genom att dra linjer i taket avgränsar vi i sidled de olika typerna av lådor. Hittills fungerar det bra…och om det sedan visar sig inte fungera, ja då målar vi även den kattvinden vit!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *