De nygamla utemöblerna

”Fyndade” ju utemöbler på Facebook förra veckan. Kan inte fatta att folk försöker få både 1000 och 2000 kr för gamla slitna utemöbler när man kan köpa nya billigare på IKEA. I och för sig så är ju prisskillnaden och kvalitetsskillnaden stor mellan de billigaste grejerna och andra. Men nog borde halvruttna möbler vara billiga? Eller är det jag som tänker fel? Eller är det bara i Uppsala som andrahandsmarknaden är på detta viset?

I alla fall hade jag tur (man skall vara uppe med tuppen om man vill fynda)…och fick tag på ett set med bord och 4 stolar av kvalitetsmärke för 300 kr. Dessutom var de inte ruttna eller trasiga 😉

Begagnade utemöbler som skall piffas till med lite blå färg.

Begagnade utemöbler som skall piffas till med lite blå färg.

De behöver skrapas, slipas och målas…vilket ju inte är något merjobb för oss (jo skrapningen) eftersom de skall målas blåa.

En snabb första möblering av entrétrappan.

En snabb första möblering av entrétrappan.

Vilket ju dessutom skulle skett oavsett om vi hade köpt dem nya eller inte. För det skall ju vara blått på vår entrétrappa!

Vår blåa entré

Vår blåa entré

Lite roligt var i alla fall att när vi hade hämtat dem och stod och lastade in dem i bilen så ropar en dam på oss. Hon undrade om vi skulle sälja dem eller slänga dem för i så fall ville hon köpa dem på stående fot. Vi sade att vi just köpt dem och när hon hörde vad vi betalat gratulerade hon oss till ett bra köp. Det kändes bra, för jag tyckte egentligen att 300 kr spräckte min budget för begagnade möbler även om jag insett att det skulle vara närapå omöjligt att komma undan billigare. Så nu kan jag ändå hela tiden tänka att minst en till ville ha dessa möbler 😉

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *