Vad gör romarna en ledig dag?

Eftersom vi var nästan helt ensamma under vår utflykt på påskdagen så vågade vi oss lite modigt på ett utflyktsmål aningen närmre Rom på annandag påsk. Vilket på många sätt var ett misstag…för vi åkte uppenbarligen precis dit där varenda rombo hade tänkt fira annandag påsk, nämligen i vid Lago Albano.

Efter timmar i kö ut ur Rom kom vi äntligen till vulkankratersjön Lago Albano…och efter att ha ägnat nästan en timme åt att hitta parkering så bestämde jag mig för att göra det italienska…dvs tolka reglerna till min fördel…så på en bussparkering hittade jag gamla streck för bilparkering. Min plats tänkte jag och parkerade. Det tog inte många minuter innan nästa, och nästa, och nästa gjorde samma tolkning som jag. Snacka om att sätta en trend 😉 Roligast är dessutom att parkeringsvakterna lappade massor av bilar men inte vår bil och dem som likt mig parkerat där. Så lagbrottet var lagom stort för att räknas som lagligt :)

Årets första dopp! Våra barn och deras kusiner var de enda som badade i Lago Albano...då det var östersjötemperatur i vattnet, 17/4-2017

Årets första dopp! Våra barn och deras kusiner var de enda som badade i Lago Albano…då det var östersjötemperatur i vattnet, 17/4-2017

Efter en lång och härlig lunch och en stund på stranden var det dags att tillsammans med alla andra rombor köa tillbaka till Rom.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *