Årets tema är rosa

Min pappa önskade sig mest av allt en son, en son som han kunde meka med bilar med, som han kunde snickra med, som han kunde…

Min pappa fick aldrig någon son! Han fick bara ett barn och det var jag. Ganska snabbt svalde pappa sin besvikelse och bestämde sig för att det handlar inte om könstillhörighet huruvida man kan meka med bilar eller snickra. Utan tidigt, tidigt (minns inte ens hur tidigt) stack pappa till mig verktyg i lagom storlek för ett barn…och i början pysslade jag vid sidan om honom för att sedan mer och mer hjälpa till. Pappa brukar säga att det enda jag vägrade lära mig var att svetsa…och ja, jag erkänner…jag stannade vid lödningen 😉

När jag flyttade hemifrån fick jag av min pappa en komplett verktygslåda…för som han sade så var det ju bara löjligt om han skulle behöva komma och hjälpa mig när jag ändå kunde göra det mesta man behöver i en egen lägenhet alldeles själv. Att det helt enkelt var bättre att jag hade verktyg nog att vara den självständiga kvinna han och mamma uppfostrat mig till att bli. Detta innebar att när maken och jag flyttade ihop var det jag som hade mest verktyg med mig i boet.

Som i alla hem blandas mitt och ditt och åren går, och successivt har mina verktyg försvunnit, slitits ut osv. Och det har stört mig för ingen skruvmejsel är ju lika bra som min egen skruvmejsel osv. När sedan snickarna lånade min hammare i somras och böjde skaftet så grät jag i tysthet.

Tack och goodbye älskade trotjänare!

Tack och goodbye älskade trotjänare!

Min älskade hammare som jag fått av pappa. Det var ju såklart inget att ställa till en scen om utan lite tyst har jag hintat maken och barnen om att jag vill ha en ny alldeles egen hammare. Så kom födelsedagen…och presenterna detta året hade ett tydligt tema:

Rosa verktyg

Rosa verktyg

Så nu, går inte mina verktyg att förväxla med andra verktyg. Därmed kan de förbli mina, bara mina!

Nu önskar jag bara den rosa skruvdragaren och den rosa fogsvansen som jag också sett…sedan är mitt eget lilla verktygskitt fullgott. En rosa tång kanske inte heller vore helt fel… :)

Av storasyster och mamma fick jag pengar, vilket genast investerades i plantor till altanen. Bland annat unnade jag mig ett citronträd efter att ha åkt igenom alla apelsin- och citronodlingar i Italien.

Citronträd från blomsterlandet.

Citronträd från blomsterlandet.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *