Fibern är här…en långdragen historia!

I juni blev vi lovade att vi skulle få fibern installerad vecka 27. Vilket visade sig vara en sanning med modifikation. Nog fick vi fibern allt…men att surfa var en annan sak.

Fiberblåsning pågår.

Fiberblåsning pågår.

Vecka 27, dvs 4/7-17 blåstes fibern in till vår tomt. Men det var bara en praktikant som gjorde detta…så han fick inte koppla ihop den fibern med vår fiberbox på husknuten…detta gjordes istället…18 juli…dvs vecka 29. Sedan dess har vi kunnat komma ut på nätet, men enbart till fibernätets hemsida…för de glömde visst att registrera vår adress!?

Maken har blivit mer och mer irriterad, lika så barnen…ja och jag med. För ingen uppkoppling innebär att varken maken eller jag kan arbeta fullt ut från ön utan det blir en himla pendlande fram och tillbaka. Vilket ju inte varit något problem tidigare, men om man räknat med att kunna jobba från ön så planerar man ju sin sommar efter det…och då blir det frustrerande att vänta, och vänta, och vänta!

I torsdags (27/7) ägnade maken sig åt att prata med kundtjänst både en och två och tre gånger…och äntligen lyckades man lägga in vår adress och registrera den. 5 minuter senare var vi online.

Fast dagen efter, dvs. i fredags råkade de koppla ur oss. Så då fick maken ringa och be snällt igen…

Så i slutet av vecka 30, typ 3-4 veckor (dvs lagom till slutet på semestern) efter utlovat är vi äntligen uppkopplade. Men nu skall här surfas! Tror jag blir kvar här hela hösten 😉

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *