Äntligen hemma i Villa Bergstoppen!

Makens bästa kompis tycker att jag är lite klurig och pysslig. Jag fixar och donar. Endel grejer blir bra, och andra sämre. Men hjärnan sprudlar ofta av kreativitet.

Häromveckan köpte jag ett begagnat bord. Ett litet men enormt tungt träbord (trots att det är 60*60 cm är det knappt att jag orkar bära det) från Indiska.

Bordet innan fixningen.

Bordet innan fixningen.

Bordet skall vara ett utomhusbord för oss, men för att skydda skivan bestämde jag mig för att kakla det. Eftersom vi har lite kakel kvar sedan husbygget så bestämde jag mig för att använda mig av den hexagona klinkersen i hallen.

Hexagonkaklet på plats

Hexagonkaklet på plats

Nu var tanken att skära till resterande bitar så att det passar…men så är det ju så att vi befinner oss på en ö. Och det som inte finns på ön är absolut inte värt en biltur till fastlandet! Så kakelskär hade vi ingen…inte några andra heller. Jo till slut fick vi ta på en enkel modell, men jag vet inte om klinkersen var för hård eller vi hade fel teknik…men inte blev det bra iaf. Så alternativplanen fick nu användas…tallrikar!

Så snabbt iväg till loppis för att finna fina tallrikar. Måste erkänna att urvalet var något begränsat 😉 Men tallrikar ur tre olika serier blev det. Sedan var det bara till att gå hem och demolera dessa och kakla vidare:

Kakling klart, med både klinkers och tallrikar.

Kakling klart, med både klinkers och tallrikar.

Sedan var det dags att foga…jag valde en svart fog både för att ”dölja smuts” men också för att få en kontrast till det vita porslinet.

Lika kladdigt och svart som  blålera att jobba med.

Lika kladdigt och svart som blålera att jobba med.

Efter mycket tvättande och gnuggande är så bordsskivan klar:

Bordsskivan efter fixning

Bordsskivan efter fixning

Lite amatörsmässigt pittoreskt fint tyckte jag att det blev…och det tyckte visst makens bästa vän som halvt på skämt, halvt på riktigt, föreslog att jag skulle skaffa en egen youtubekanal med namnet Äntligen hemma i Villa Bergstoppen. 😉

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *