Alla råd…

I mars för snart 3 år sedan skrev jag om alla de råd vi fick i samband med att vi planerade bygget, skissade och drömde om olika hus. Många råd var dessutom väldigt motstridiga. Ett av de motstridiga råden var antalet fönster och fönsterstorleken:

– Stora fönster är inte så viktigt
– Stora fönster är jätteviktigt
Vi fick rekommendationen från många håll att hålla nere fönsterantalet och fönsterstorleken så mycket det bara gick, dels p.g.a. uppvärmningskostnaden men också p.g.a. byggkostnaden då väggar är billigare än fönster.
Men vi valde att följa vårt hjärta! Vårt gamla hus hade ovanligt många och stora fönster för att vara från 70-talet och därför ökade vi fönsterstorleken på så gott som alla fönster från första ritningsutkastet till det slutgiltiga på Villa Bergstoppen:
Första utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Första utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Bygglovsversionen på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Bygglovsversionen på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Och vet ni, vi har inte ångrat oss en enda sekund! Jag älskar att sitta i soffan och se solen gå ner så här års:

Vardagsrummet, Villa Bergstoppen

Solnedgång i vardagsrummet i oktober, Villa Bergstoppen

Eller att vakna till solens uppgång…

Soluppgång i oktober, Villa bergstoppen

Soluppgång i sovrummet i oktober, Villa bergstoppen

Här kan ni hitta exteriörritningarna; SE, SW, NE, NW

Dessutom kan tilläggas att skillnaden prismässigt mellan fönster och träväggar för ett Rörvikshus är liten jämfört med andra husleverantörer…så genom valet av husleverantör blev det möjligt för oss att njuta av stora och många fönster.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *