1:a ”Vi gillar extra mycket…”

Något vi gillar extra mycket med huset är köket.

Köket i Villa Bergstoppen

Köket i Villa Bergstoppen, november 2017

Köket som ingick i hussatsen var ett vitt baskök från HTH med laminatskivor, underskåp och kontinentalhöga överskåp i melamin. Detta då Rörvikshus fritidshus har ett enkelt kök till skillnad från deras villor.

Första utkastet på vårt kök från 11 maj 2015. Copyright HTH och www.nyahuset.nu

Första utkastet på vårt kök från 11 maj 2015. © HTH och www.nyahuset.nu

Många väljer att helt byta köksleverantör när de inte gillar det kök som ingår. Vi valde istället att stanna kvar med HTH och uppgradera, på så sätt kunde vi utnyttja hela det belopp som urssprungsköket var värt. Dessutom fick vi världens bästa köksdesigner, så för oss blev det självklart att stanna kvar hos HTH.

Vi gjorde en hel del förändringar, vilket i slutändan gjorde köket ca 3 gånger så dyrt. Om jag skall vara helt ärlig så är det nog inte en en enda sak som är den samma som från början. Vår tanke var hela tiden att skapa ett hållbart kök. Ett kök som kommer hålla i minst 40 år och som är lätt att byta ut delar i och lätt att underhålla utan att hela huset måste göras om. Därför valde vi t.ex. att byta luckorna i melamin mot sprutlackerade luckor. Om en lucka skadas kan vi ta den till lakerare och få den fixad. Vi valde dock att behålla de släta luckorna eftersom det skall gå fort och enkelt att torka av. Vi valde också att bygga in skåpen upptill för att slippa en dammfälla ovanpå. Vi valde att mestadels ha lådor i bänkskåpen och vi valde fullhöga överskåp.

I det gamla köket började laminatskivan efter nästan 40 år se lite sliten ut. Därför insåg vi att den var en svaghet i ett ”underhållsfritt” hus. Därför valde vi att gå på en stenkompositskiva som förhoppningsvis åldras vackert.

Vi lyfte ut elen helt från både HTH och Rörvikshus och gav Elektro Shields fria händer med ljussättningen. En av de bästa sakerna vi gjort!

Ja, det var allt för idag, och lite översiktligt om köket. Men jag lär återvända till köket under den närmaste veckorna…

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *