15:de ”Vi gillar extra mycket…”

Vi har ju bott på tomten så länge jag kan minnas och vi tog ju nytta av det när vi placerade huset på tomten, men vi utnyttjade också detta när vi placerade de anslutande altanerna:

Sovrumsaltan & Vardagsrumsaltan, skiss 6/6-16

Sovrumsaltan & Vardagsrumsaltan, skiss 6/6-16

T.ex. så mätte vi noga uppgången till stora altanen så att den passade till det rörelsemönster vi alltid haft mellan stora huset och lillastugan. Dessutom valde vi att göra altanen lite smalare mot vårt sovrum så det naturliga när man går upp för trappan är att gå in på stora altanen och inte in till vårt sovrum.

Huset sett från vår gångväg upp för berget från vägen, 12/10-16

Huset sett från vår gångväg upp för berget från vägen, 12/10-16

Vår entrétrappa som också anpassades efter vårt rörelsemönster på tomten. Man ser på grusgången vart vi oftast går och då hamnar man naturligt mitt på trappan. Vi valde att göra breda trappsteg för att trappan inte skulle kännas så hög. För det är ju så enkelt att eftersom huset byggts direkt på det naturliga berget utan någon sprängning alls så hamnar olika delar av huskroppen olika högt upp från berget. Detta är den hörna som hamnade absolut högst upp och det var verkligen viktigt att vi kunde skapa en funktionell trappa för det är här vi skall bära upp packning (för 2-3-4-5-6-7 veckors semester), det är här det skall bäras in spädbarn, det är här smutsiga kläder som kommer från skog, badstrand osv skall in. Här måste finnas plats…så en bred trappa med en stor avsats var det mest funktionella vi kunde tänka ut. Dessutom byggdes den med otrolig kärlek av våra husräddare. De små, små detaljerna som visar på kärlek finns där <3

 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *