24:de och sista ”Vi gillar extra mycket…”

Då var det julafton och det sista inlägget i denna serie. Nu har vi snart gått igenom 24 saker vi gillar extra mycket, förra året hade vi 24 avsnitt om bygget och kombinationen av branden, ett komplicerat bygge och känslan för vad vi verkligen gillar med huset tycker jag sammanfattas så väl av Kevin McCloud i följande citat:

”Ni tycker kanske att huset är oresonligt, konstlat och överdrivet. Ni ryggar kanske för materialet och energin som använts, men hus dyker inte bara upp. De måste önskas, tvingas och krånglas på plats. Och energin är oförutsägbara…För den största energin i ett sånt här hus är den mänskliga. Ibland den övermänsklig. Ju större vilja, desto finare hus”

Kevin McCloud; Grand Designs Säsong 13 Avsnitt 2.

Vi var tvungna att drömma, tvinga, bråkan och krångla detta hus på plats med oändliga timmars arbete. Det var absolut inte ett smärtfritt projekt, men vi är kladda att vi orkade lägga in energin. Men vi var också tvungna att lägga energin för det handlade om att bygga ett hus som skulle bli älskat på en tomt som vi älskar över allt annat på en ö som vi inte vill lämna. Så det sista vi gillar lite extra är att vi orkade och att vi vågade satsa på att bygga vårt drömhem. Ett hem där hjärtat bor!

IMG_9616

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *