Julros…

I Uppsala på vår gård har vi fantastiska rabatter. Helt otroligt vilken blomsterprakt! Den som planterade dessa skall ha all eloge, lika så de pensionärer som sköter dem med hjärtat utöver företaget som får betalt för att göra grovjobbet. Men så här års så har ändå det mesta vissnat ner, förutom en julros som varje december glädjer mig med sin blomsterprakt. Innan vi flyttade till lägenhet var julros bara ett vagt begrepp för mig, men numera alltså en källa till glädje. Därför vill jag ha julrosor på ön. Men frågan är om man kan plantera ut dem så här års. Ja, det får vi se…för jag har prövat.

Julrosor planterade i december 2017.

Julrosor planterade i december 2017.

Jag valde att köpa två som redan stod i ett ganska kallt växthus. Sedan lät jag dem stå på balkongen i 4-5 dagar invirade i en filt, därefter planterade jag dem en förhållandevis varm dag…och tro det eller ej de ser i alla fall superfina ut än så länge:

Julrosen efter nästan en månad ute i rabatten.

Julrosen efter nästan en månad ute i rabatten.

Nu har vi ju knappt haft några köldknäppar alls, så det är ju inte säkert att det går bra resterande del av vintern, men lite kul är det allt att det blommar i vår rabatt på ön :)

Jag köpte typ den julros affären hade hemma, en hybrid med namnet ’Verboom Beauty':

Julrosen 'Verbom Beauty'

Julrosen ’Verboom Beauty’

’Verboom Beauty’ är känd för att den nästan helt avsaknad gröna blad vilket gör att den är lättare än andra julrosor att ha inne under vintern. Men den borde också innebära att jag som hatar att rensa i rabatter slipper klippa ner julrosens blad om våren då detta annars måste göras. Håll tummarna!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *