Smart hem?

För lite mer än två år sedan skrev jag om hemautomatisering/smarta hem och i grunden var jag väldigt negativ. Eller så här; fungerar det är det toppen…strular det så svär jag!

Vi gjorde ingen plan i samband med bygget att göra vårt hus smart utan vi har låtit det, och kommer låta det växa fram. Gamla huset var delvis automatiserat och under tiden utan hus automatiserade vi delar av lägenheten…och vi vart så nöjda med lägenheten att vi tagit med oss tankarna och finesserna till nya huset.

Tre appar som håller koll på våra hem.

Tre appar som håller koll på våra hem.

Från tre appar i telefonen har jag koll på belysning, värme, temperatur, luftfuktighet och mina växter både i lägenheten och på ön. På ön har jag dessutom koll på vind och nederbörd.

Behöver jag säga att jag älskar att kunna sätta på värmen ett par timmar innan vi åker till ön? Eller att ligga i sängen och släcka lamporna i vardagsrummet, eller att kolla vindstyrkan utan att titta ut…

Exempel på vad som visas i en av apparna

Exempel på vad som visas i en av apparna

Vi skulle ju kunna säga att vi gjort detta för att vara häftiga, trendiga eller i tiden…men jag fortsätter att säga att den automatisering vi gör är helt beroende på vad som känns praktiskt…inget onödigt lulllull här inte 😉

 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *