Ampel…

…jag gillar ju att experimentera med växter…men faktum är att fönsterbänkarna både i lägenheten och i huset är lite väl smala…så det är faktiskt ganska ofta en blomma går i golvet. Så istället för överfyllda fönsterbänkar tänkte jag att en ampel skulle sitta fint! Har länge drömt om Cult designs amplar Polydrop:

Polydrop från Cult design

Polydrop från Cult design

Men så kommer detta med priset (för snygga amplar är aldrig gratis) och problemet med innerkruka (väldigt få amplar har rum för en självbevattnande kruka)…och där tog det som vanligt stopp. Men så kom jag att tänka på att jag som barn sett virkade amplar. Så jag tänkte hur svårt kan det vara? Men när jag letade virkningsmönster på nätet såg jag hur någon knutit en ampel…och då bestämde jag mig för att testa det istället.

Så in i garnlådan och leta upp lite rött garn. Av garnet klippte jag 6 st ca 240 cm långa trådar som jag dubbelvek…och så började jag knyta…och 10 minuter senare var jag klar…maken hann inte ens fatta vad jag gjorde :)

Hemknuten ampel

Hemknuten ampel

Behöver jag säga att det kommer bli fler amplar i vår familj…det var ju jätteenkelt och dessutom kan man liksom placera vilken kruka man vill i ampeln (eftersom den är elastisk) så länge den kan hålla tyngden. Me like!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *